Пиріжки з лівером і рисом

Як смачно зробити Пиріжки з лівером і рисом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже смачна начинка, тільки ліверну ковбасу для неї купуйте хорошу, а в ідеалі, якщо зробите свою ) Рецепт є в попередньому пості.

Інгредієнти

На 14 штук пиріжків:

Тісто:
Дріжджі сухі – 2 ч. л
Молоко – 350 мл
Масло вершкове – 40 гр
Масло рослинне – 2 ст. л
Сметана – 1 ст. л з верхом
Яйце – 1 шт
Цукор – 2 ст. л
Сіль – 1/3 ст. л.
Борошно – 550 гр

Начинка:
Ковбаса ліверна – 300 гр
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Масло вершкове – 30 гр
Масло рослинне – 1 ст. л
Рис сухий – 50 гр
Сіль – за смаком
Чорний перець – за смаком

Для змазування готових пиріжків:
Вершкове масло – 50 гр

Пиріжки з лівером і рисом покроковий рецепт

1. Для тіста: У борошно всипати сіль, цукор, дріжджі перемішати. Влити тепле молоко, розтоплене вершкове масло (кімнатної температури), рослинне масло, додати сметану, розбити яйце – замісити тісто. Чашку з тістом накрити кришкою, прибрати в тепле місце на підйом в два раза.
2. Для начинки: Рис відварити до готовності. У сковороді розігріти вершкове і рослинне масло, обсмажити цибулю до м’якості. Прокрутити Через м’ясорубку ліверну ковбасу разом з обсмаженою цибулею. Начинку посолити, поперчити, додати відварений рис, перемішати все разом. Начинка готова Формуємо пирожки:
3. Тісто розділити на 14 шматочків, скачати в клубок, накрити серветкою, щоб не заветріться. Пальцями на дошці розім’яти шматочок тіста в невелику коржик, на середину покласти начинку, зібрати краї тіста догори, завинути, скачати в клубочок і покласти швом вниз на деко, застелене папером для выпечки.
4. Сформовані пиріжки накрити серветкою, залишити на расстойку на 20 хвилин. Духовку нагріти до 180 гр, деко з пиріжками (не змащуємо їх поки нічим) ставимо в духовку, випікати 25 хвилин. Гарячі готові пиріжки змастити розтопленим вершковим маслом. Масло додасть вершковий смак тесту.