Пиріг кіш зі шпинатом і сиром тофу

Як зробити Пиріг кіш зі шпинатом і сиром тофу рецепт простий в духовці. «Вийшло дуже смачно 🤤 Час приготування ~ 30 хвилин + 40 хвилин випічка.»

Інгредієнти

ТІСТО:
🍃 Борошно (звичайна або gluten free) – 150г
🍃 Масло рослинне – 50 г
🍃 Крижана вода – 50 г
🍃 Сіль – 2 щіпки
🍃 Цукор або сироп – 1 ч. л.
🍃 Куркума – трохи для кольору

НАЧИНКА:
🍃 Шпинат свіжий або заморожений – 350 р
🍃 Цибуля зелена (порей або ріпчаста) – близько 30 р
🍃 Тофу шовковий – 450 р
🍃 Нутове борошно або крохмаль) – 1 ст. л.
🍃 Харчові сирні дріжджі – 2-3 ст. л.
🍃 Сіль – 1 неповна ч. л.
🍃 Часник – 1 зубчик
🍃 Куркума – для кольору
🍃 паста Місо світла💡 – 1-2 ст. л.

(💡) Якщо у вас немає пасти місо, робіть без неї, тільки солі буде потрібно трохи більше.

Пиріг кіш зі шпинатом і сиром тофу покроковий рецепт

1. ТІСТО:

1) Добре змішуємо борошно з маслом, сіллю, цукром і куркумою.

2) Додаємо дуже холодну воду і вимішуємо тісто. Довго місити не треба.

3) Прибираємо тісто в плівку і в холодильник, поки будемо готувати начинку.

2. НАЧИНКА:

1) Шпинат моєму і зрізаємо корінці (не стебла).

2) Розігріваємо велику сковорідку або каструлю з невеликою кількістю масла.

3) Цибулю ріжемо і в сковороду.

4) Відправляємо шпинат до цибулі і помішуємо. Через пару хвилин гора свіжого листя сильно зменшиться, знімаємо з вогню.

5) Віджимаємо шпинат від зайвої вологи в друшляку.

6) В чашу блендера складаємо тофу, нутовую борошно, харчові дріжджі, сіль, часник, куркуму – блендерим до повної однорідності.

7) Додаємо шпинат і пасту місо і акуратно перемішуємо ложкою (не блендером).

3. КІШ:

1) Тісто розгортаємо в коло до товщини ~3 мм.

2) Накриваємо тестом форму (~20 см діаметр), розгладжуємо, робимо краю.

3) Викладаємо начинку і в розігріту піч.

4) Випікаємо 10 хв на 220° і потім ще близько 30 хв на 180°.

🌬Готовий кіш повинен охолонути при кімнатній t.
Нарізаємо, посипаємо горішками/зеленню і насолоджуємося 🍃