Домашній білий хліб на дріжджах, молоці та воді

Хліб за рецептом Найджелы Лоусон. Як зробити домашній білий хліб на дріжджах, молоці та воді рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

500 гр борошна
7 гр сухих дріжджів
2 ч. л. цукру
2 ч. л. дрібної солі
125 мл холодного і злегка скисшего молока.
150 мл холодної води
100 мл окропу
45 гр м’якого вершкового масла
Рослинного масло для замісу

Форма для кексу. У мене з Ікеа

Домашній білий хліб на дріжджах, молоці та воді покроковий рецепт

1. У мисці з’єднати борошно, дріжджі, цукор і сіль Окремо змішати молоко, холодну воду і крутий окріп. Додати масло і розмішати до його часткового растопления. З’єднати обидві частини і швидко змішати. У вас повинно вийде м’яке і неідеально вимісити тісто. Накрити і залишити на столі на 10 минут.
2. На стіл вилити трохи олії, викласти тісто і вимішувати його не більше 10 секунд, буквально пару рухів. Покласти в миску, накрити і залишити на 10 хвилин. Після знову зігнати не більше 10 секунд, накрити і залишити на 10 минут.
3. В останній, третій, раз зігнати тісто ,покласти в миску, накрити і покласти в тепле місце на 1 годину. Форму злегка змастити маслом і присипати борошном. Тісто руками розтягнути в пласт і скрутити в тугий рулет.
4. Покласти у форму швом вниз, накрити і знову прибрати в тепле місце на 1-1,5 години. Духовку розігріти до t200С. Заготівлю присипати борошном і випікати 45 хвилин. З готового хліба струсити надлишки борошна і остудити. Всім гарного вечера.