Капустяний пиріг на кефірі з цибулею, морквою і яйцями

Як зробити смачний Капустяний пиріг моєї мами рецепт простий. Обожнюю його! Це моє дитинство!)) Як зробити Капустяний пиріг на кефірі з цибулею, морквою і яйцями рецепт простий в духовці. У нашій родині цей пиріг завжди пекла мама, а тепер я за її рецептом) У цього пирога виходить соковита начинка і смачне тісто.

Інгредієнти

Для тесту:
Кефір (кімнатної температури) – 0,5 л.
Масло вершкове – 150 гр.,
Сіль – 0,5 ч. л.
Сода харчова – 0,5 ч. л.,
Борошно – 650-700 гр.

Для начинки:
Капуста – 1,5 кг.,
Лук ріпчаста (великий)- 2 шт.,
Морква велика – 1 шт.,
Масло рослинне – 100 мл,
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Яйця – 2 шт.,
Молоко – 2 ст. л.

Капустяний пиріг на кефірі з цибулею, морквою і яйцями покроковий рецепт

1. Начинка: нарізати картоплю кубиками, ріпчасту цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці. У сотейнику розігріти олію, додати цибулю, обсмажити до золотистого кольору. До цибулі додати капусту, моркву. Тушкувати до м’якості капусти, потім посолити, поперчити. В молоко розбити два яйця, перемішати виделкою, влити в казан до капусти, тушкувати ще хвилин пять-семь.
2. Все, начинка готова, дати їй трохи охолонути. Поки гаситься капуста, приготуйте тісто: Кефір кімнатної температури налити в чашку, всипати харчову соду, перемішати, дати відбутися реакції. У велику чашку просіяти борошно, посолити, перемішати. У середині борошна зробити лунку, влити туди кефір із содою, розтоплене вершкове масло (кімнатної температури). Замісити тесто.
3. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук. Тісто загорнути в харчову плівку і залишити хвилин через двадцять тісто ще раз помісити руками. У готового тесту відокремити 1/3 частина, і прибрати, це буде верх пирога. Більшу частину розкачати, покласти на деко для запікання, зверху викласти начинку. Розкачати менший шматок тіста, покласти поверх начинки і защемить краю теста.
4. Якщо хочете, щоб скоринка пирога була трохи хрусткої – змастіть його молоком, якщо м’якше – розтопленим вершковим маслом, а можна, взагалі, нічим не змащувати. Випікати пиріг при 180 гр. 50-60 хвилин до золотистої скоринки. Вийняти пиріг з духовки, накрити кухонною серветкою і залишити так на 15-20 минут.

Відео рецепт 👇