Турецькі пиріжки Погача з сирною начинкою

Турецькі пиріжки Погача з сирною начинкою. Погача – популярне блюдо балканської кухні – різновид бездріжджовий випічки. Турки називають цю несолодку швидку випічку «поча» (з подовженим «про») і вважають традиційним частуванням на сніданок, який можна взяти з собою в школу або на роботу як перекус.

Інгредієнти

Вихід: 16 штук дрібних пиріжків, розміром з половину долоні.

Для тіста:
Кефір 3,2% – 250 мл
Масло рослинне – 120 мл Масло вершкове (розтоплене) – 30 гр
Оцет (яблучний або виноградний) – 2 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Розпушувач – 10 гр
Цукор – 0,5 ч. л.
Яйце – 1 шт
Білок яйця – 1 шт
Борошно – 550 гр

Начинка:
Сир розсипчастий 9% – 250 г Петрушка свіжа – 20 г
Сіль – 1/3 ч. л.

Для змазування:
Жовток яйця – 1 шт
Кунжут – за смаком

Турецькі пиріжки Погача з сирною начинкою покроковий рецепт

1. Для тіста: В чашку влити кефір, рослинне і вершкове масло, всипати сіль, цукор, розпушувач, влити оцет, яйце і білок яйця (жовток піде на змащування пиріжків) – збити все міксером. Всипати борошно, замісити тісто. ⠀ Тісто вийде м’яке і не липкое.
2. Тісто загорнути в харчову плівку на 10-15 хвилин, в цей час зробимо начинку. ⠀ Для начини змішати сир, дрібно нарізану зелень петрушки, сіль. ⠀ Тісто розділити на невеликі шматочки, приблизно по 60 гр. Скрутити в клубочки, накрити рушником або харчовою плівкою, щоб не заветрелось.
3. Шматочок тіста розім’яти пальцями в невелику коржик, покласти трохи начинки, защепити краї тіста, сформувати пиріжок. ⠀ Пиріжки швом вниз викласти на деко. Змастити жовтком, присипати кунжутом. Випікати в нагрітій духовці при 200 гр., 25 минут.

Відео рецепт 👇