Хачапурі по мегрельські справжній

Просто БОМБИЧЕСКИЕ💣 Хачапурі по мегрельські справжній рецепт в духовці! Як же смачно🔥🤤🤤🤤 Рецепт хачапурі зберегти та надіслати друзям, а краще приготуйте і не раз, стане вашим улюбленим рецептом! Цього тесту вам вистачить і відразу приготувати і частина заморозити і потім користуватися як знадобиться! На 1 хачапурі 400 гр тіста і 550 гр начинки всередину і трохи присипати сиром зверху

Інгредієнти

✔️Тепле молоко 400 мл
✔️вода теж тепла 200 мл
✔️дріжджі сухі 1 ст ложка, якщо живі, 30 гр
✔️1 кг борошно в/с
✔️1 велике яйце
✔️ростить масло без запаху 80 гр
✔️вершкове масло 30 гр
✔️цукор 1 ст. л. без гірки
✔️сіль 1 ст. л. без гірки

Для начинки:
✔️сулугуні 500гр
✔️імеретинський або інший добре плавящийся молодий малосольный сир (осетинська, дагестанський, на крайняк беріть російський) 400 гр
✔️1 яйце
✔️вершкове масло
✔️50-70 мл води
✔️мікс сиру для посипання зверху, яйце для обмазки

Хачапурі по мегрельські справжній покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо теплу воду приблизно 30С, туди ж цукор і дріжджі. Розмішуєм і на 10 хв на активацію. Додати сіль, олія, яйце, просіяне борошно частинами 3-4 заходу. В кінці замісу додаємо м’яке вершкове масло, під кришку, і в расстойку. Сир натерти на тертці, змішати з яйцем, маслом, водою і вимішати, але не здавлювати Тісто постоїть 30 хвилин і підніметься, обім’яти і сформувати в кулю. На 1 хачапурі 400 гр тіста і 500 гр начинки!

2. Сформуємо кульки і на 10 хв під плівку підрости. Припылить борошном, тісто розім’яти в коло з тіста сформувати кулю і викласти в центр, зібрати тісто навколо начинки за принципом хінкалі. Не повинно бути повітря всередині, добре скріпити, перевернути і дати постояти 5-7 хв під пленкой.

3. Поки зробимо інші. Беремо перший і розподіляємо начинку по колу акуратно руками, подпылить і розкачати качалкою товщина 1 см, в центрі зробити надріз і змастити жовтком, посипати міксом сиру. Духовка 200-210 с на 8~10 хв. не висушуйте! Приємного!