Бутербродний хліб білий на опарі і заварці

Бутербродний хліб білий на опарі і заварці простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

На 2 шт форми Л-11

Заварка:
80 гр окропу
40 гр пшеничного борошна в/с чи 1с
1 гр білого солоду

Опара:
160 гр пшеничного борошна в/с чи 1с
120 гр вся заварка
80 гр води
8 г пресованих дріжджів

Тісто:
368 гр вся опара
200 гр пшеничного борошна в/с чи 1с
120 гр води
6 гр вершкового масла
6 гр солі
4 гр цукру

Гідратація: 70%
Вихід: 710 гр

Бутербродний хліб білий на опарі і заварці покроковий рецепт

1. Заварка:
Залити окропом борошно, ретельно перемішати. Дати охолонути до 65°С, внести солод, знову перемішати. Накрити і залишити при 65°С на 1,5-2 години до розрідження і солодощі під вкусе.
2. Опара:
Змішати до однорідності, накрити і залишити на 2-2,5 години при 24-26°С до дозрівання.

‼️Можна поставити опару на ніч, зменшивши кількість дріжджів до 1-2 гр.

3. Тісто:
Змішати всі інгредієнти, вимісити до гладкості. Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 1-1,5 години при 24-26°С до збільшення в 2 рази. Через 1-1,5 години: Розділити, округлити, покласти в змащені маслом форми. Можна попередньо обваляти в кунжуте.
4. Накрити і залишити на 45-60 хвилин при 24-26°С до збільшення в 2-2,5 рази (до країв форми). Через 45-60 хвилин: Випікати при 230°С 10 хвилин з парою, далі при 210°С 25-30 хвилин без пара.