Домашня чіабатта на дріжджах і воді

Як зробити смачну Домашню чіабатту на дріжджах і воді рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Вода – 800 гр
Борошно – 1 кг
Дріжджі – 8 гр
Оливкова олія – 100 (можна соняшн)
Сіль – 15 гр
Цукор – 10 гр

Домашня чіабатта на дріжджах і воді покроковий рецепт

1. Воду з’єднайте з дріжджами, маслом, сіллю, цукром і вливаємо рідину в борошно і замішуємо липке тісто. ⠀ Перекладаємо в глибокий контейнер, накриваємо кришкою 45 минут.

2. Потім робимо складання як показано на відео (складання – накриваємо кришкою на 45 хв відпочити, знову складання, потім відпочинок 45 хв, складання – відпочинок 45 хв, складання – відпочинок 45 хв) усього 4-5 складань. Прибираємо на ніч холодильник.

3. (Руки змочити у воді перед складанням) Вранці дістаємо тісто, ділимо на 5-6 рівних частин. Акуратно перекладаємо 2 чіабатти на деко і в розігріту до 230 градусів духовку на 30-35 минут.