Дріжджовий багет на пулише

Як зробити смачний Дріжджовий багет на пулише рецепт простий в духовці. Багет вважається найбільш складним у виконанні хлібом, але він такий смачний і красивий, що варта витрачених на неї зусиль.

Інгредієнти

На 3-4 шт

Опара (Пулиш):
100 гр пшеничного борошна
100 гр води
0,1 гр пресованих дріжджів (шматочок розміром з сірникову голівку)

Тісто:
480 гр пшеничного борошна в/с чи 1с
300-310 гр води
200 гр вся опара
20 гр пшеничного цільнозерновий борошна
12 гр солі
3 г пресованих дріжджів (можна без них, я не додавала)

Дріжджовий багет на пулише покроковий рецепт

1. Опара (Пулиш):
Змішати, накрити і залишити на 8-12 годин при кімнатній температурі до пика.

2. Тісто:
Змішати опару, всю муку і 300 гр води до однорідності, накрити і залишити на 30-60 хвилин. Через 30-60 хвилин: Внести сіль і вимісити до гладкості і еластичності, за необхідності додати 10 гр води. Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 2-3 години при кімнатній температурі до збільшення трохи менше, ніж в 2 раза.
3. Зробити 2-3 обминки з інтервалом 30-45 хвилин (я зробила 1 ламінацію і 1 складання) Через 2-3 години: Розділити тісто на 3-4 частини (за 250-330 гр), округлити, накрити і залишити на 20 хвилин. Через 20 хвилин: Сформувати багети. Довжина і товщина на ваше усмотрение.

4. Я зробила пухкі полубагеты, тому що моїй родині так більше подобається. Перекласти на припыленную борошном тканина швом вгору, накрити і залишити на 50-70 хвилин. Через 50-70 хвилин: Перевернути на пергамент, надрізати. Випікати при 240С 18-20 хвилин з паром.

Відео рецепт 👇