Низковуглеводний хліб з глютеном і вівсяної клітковиною

Як зробити Низковуглеводний хліб з глютеном і вівсяної клітковиною рецепт простий в духовці. Хочу відразу зазначити, що хліб виходить тостовым, злегка гумовий за текстурою.. в принципі, відрізнити від звичайного хліба дуже складно. Відразу скажу, глютен не можна замінити і використовувати вівсяну муку теж не можна, тк борошно і просто клітковина вівсянки – це різні речі.

Інгредієнти

41 гр клітковини вівсяної (oat fiber)
70 гр подрібненого лляного насіння (flaxseed meal)
190 гр глютену (vital wheat gluten)
6 гр солі
Щіпка ксантану (це опц)
Змішати в деже міксера або просто великій чаші.

240 мл теплої води
8 гр дріжджів
7 гр меду (1 чл – на всю булку хліба- це некритичне кількість вугілля, але вони допоможуть дріжджам активізуватися)
2 яйця
30 гр м’якого вершкового масла

Низковуглеводний хліб з глютеном і вівсяної клітковиною покроковий рецепт

1. Дріжджі, воду і мед об’єднати і залишити на кілька хвилин. Потім об’єднати всі інгредієнти і вимісити насадкою гак в міксері (руками буде довше, але можливо).
2. Викласти у форму, накрити змащеній маслом плівкою і дати підійти 2 години у вологому теплою без протягів середовищі (я ставила склянку з водою в мікрохвильовку, давала воді закипіти там і в цю ж мікрохвильову піч ставила хліб для расстойки).

3. Піднявся хліб випікаємо в розігрітій до 190С духовці 25-30 хв. охолодити на решетке.