Білоруські пиріжки книші з картоплею

Ці маленькі пиріжечки родом з Білорусі. Готуються з бездріжджового тіста. Пиріжки смачні, хрусткі, шаруваті.
З пилу, з жару та зі сметанкою, це просто пісня, ммм. В остившем вигляді теж хороші! Як зробити Білоруські пиріжки книші з картоплею рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто
125 мл води
125 мл ростить. олії(без запаху)
1 яйце(С0) + 1 яйце для змащування
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. оцту(9%)
0, 5 ч. л. солі
400 г борошна(+/-)

Начинка:
≈ 500-600 г картоплі
2 репчатых цибулі
шматочок масла
Картоплю відварила, додала масло, размяла

Білоруські пиріжки книші з картоплею покроковий рецепт

1. Цибулю (кубиками) обсмажила на суміші ростить. і сливочн. олії до рум’яного кольору. Додала до картоплі, перемішала. Солимо, перчимо за смаком. Можна додати кріп. Начинку розділити на дві частини. ⠀ В ємність просіяла борошно з розпушувачем. ⠀ Яйце розбовкала з сіллю, додала ледь теплу воду, раст. масло, оцет, змішала, додала до муке.

2. Дерев’яною ложкою перемішала масу. Як все зібралося в ком, стіл злегка подпылила борошном, виклала тісто, вымесила до однорідності (буквально 3 хвилини). ⠀ Тісто розділила на дві частини, кожну загорнула в плівку, прибрала на 30-40 хв. в холодильник. ⠀ По черзі тісто розкатала тонко в пласт ≈25х35 див. Виклала начинку по довгому краю, згорнула в рулет. Шов НЕ защипывать! Начинки на одну частину тіста викладала приблизно 270-300 р. ⠀
3. Рулет поділила на 8 шматочків, розрізала ниткою (або ножем). У кожного шматочка защипнула спершу один край (тісто збирала до серединці, як мішечок). Після перевернула, защипнула інший край і вдавила пальцем(я робила ковпачком) на місці з’єднання тісто так, щоб вийшло поглиблення. ⠀

4. Заготовки виклала на деко застелений, змастила яйцем. Можна змастити жовтком розведеним з 3-4 ч. л. води. При випічці тоді більш рівна колеровка, не тріскається. Я робила і так, і так. ⠀ Випікала при t 180 ° С ≈ 20 хв. Після ще хвилин 15 при t 200º С до рум’яного кольору. Враховуйте особливості свого духовки.