Пиріг кіш з куркою і грибами

Як зробити пиріг кіш з куркою і грибами рецепт простий. так-так, я знаю що не можу відразу викладати їх у стрічку. та й відверто кажучи не отримую той відгук на рецепти в стрічці, який хотіла б. але раз просили – тримайте.

Інгредієнти

*діаметр форми 24 см

вам знадобиться для тіста:
100 гр вершкового масла
200 гр борошна
50 мл холодної води
жовток
щіпка солі

Для начинки:
1 цибулина
300 гр печериць
300 гр відвареного курячого філе
150 гр сулугуні
200 гр сметани 15%-20%
4 яйця
сіль
перець

Пиріг кіш з куркою і грибами покроковий рецепт

1. Вам знадобиться для тіста:
Холодне вершкове масло натираємо на тертці і змішуємо з просіяним борошном. розтираємо до стану крихти. додаємо сіль, жовток і воду. замішуємо тісто і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин в целофановому пакете.

2. Для начинки:
лук і шампіньйони дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вогні вище середнього на рослинному маслі протягом 6-7 хвилин. куряче філе дрібно нарізаємо. Змішуємо яйця, сметану, сіль, перець, куряче філе, цибулю і печериці. Натираємо сир сулугуні – він нам знадобиться позже.

3. ОСНОВА ДЛЯ КІША. тісто розгортаємо у велике коло і перекладаємо у форму змащену маслом і присипану борошном. робимо наколку виделкою. *на стінках теж зробіть. прибираємо в холодильник на 10 хвилин. з’їмо на тісто папір для випічки і насипаємо будь-яку крупу. відправляємо в духовку на 15 хвилин при 180 гр.
4. далі прибираємо крупу з пергаментом і залишаємо основу в духовці ще на 10 хвилин при 180 гр. *крупа використовується як вантаж, щоб тісто не піднімалося. потім її можна використовувати в звичайних цілях – з нею нічого не станеться дістаємо основу – перелити начинку і відправляємо в духовку на 25 хвилин при 180 гр. дістаємо – посипаємо сиром і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин. даємо кишу трохи охолонути й нарізаємо!

Відео рецепт 👇