Картопляно-цибулевий хліб

Як смачно зробити Картопляно-цибулевий хліб простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– картопля 300 гр. очищеного (4 шт.)
– цибуля 150 гр. очищеного (1 шт.)
– мед 2 ч. ложки (25 гр.)
– сіль приблизно 2 ч. ложки
– живі дріжджі 20 гр. або сухі 7 гр.
– вода 250 мл
– масло вершкове 30 гр.
– олія рослинна 1 ч. ложка
– борошно пшеничне 1 сорту близько 550 гр.

Картопляно-цибулевий хліб покроковий рецепт

1. Картоплю чистимо, ріжемо, відварюємо в підсоленій воді до готовності. Розминаємо в пюре і охолодити до теплого стану. Поки вариться картопля, дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо на вершковому маслі до легкого зарум’янювання. (Щоб масло не горіло, я додаю до нього трохи рослинного 😊)

2. Також остуджуємо цибулю, щоб був не гарячий. У теплу воду додаємо мед і дріжджі. Перемішуємо до розчинення. Додаємо 200 гр. борошна, перемішуємо лопаткою. Додаємо тепле картопляне пюре, перемішуємо. Додаємо цибулю разом з маслом, і ще 300 гр. муки.

3. Замішуємо тісто. Я скористалася тестомесом, можна і вручну 🙂 За необхідності додаємо ще борошна (в цілому у мене пішло 550 гр.) Тісто виходить нещільним, трохи липким. Формуємо з нього колобок, накриваємо і ставимо на 1,5 години в тепле место.

4. Присипаємо стіл борошном і викладаємо тісто. Збираємо краї тіста до центру, і слепляем переворачиваем.

5. Перекладаємо на деко і випікаємо перші 15 хвилин при 200 градусах, режим верх+низ, потім верхній нагрів відключаємо і допікаємо при 170 градусах ще 20 хвилин. Остуджуємо на хліб решетке.