Хлібні палички гріссіні італійські

Як зробити Хлібні палички гріссіні італійські рецепт простий в духовці. Традиційні італійські закручені хлібні палички з сіллю і приправами 👌 Ароматні, хрусткі, повітряні ☁️ Відмінна закуска до соусів або як самостійне блюдо 👍 Зникають зі столу за хвилину 😊

Інгредієнти

Тісто:
370 гр борошна (можливо знадобиться додатково 30 гр на заміс, дивіться по еластичності тіста)
2 ч. л. гранульованих дріжджів
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
200 мл теплої води
3-4 ст. л. оливкової олії

Хлібні палички гріссіні італійські покроковий рецепт

1. З’єднуємо сухі інгредієнти перемішуємо, додаємо воду і вимішуємо тісто, поступово додаючи оливкова олія. Викладаємо тісто в миску, накриваємо плівкою і залишаємо в теплі на годину. Через годину обминаємо тісто, що піднялося і відправляємо на другу расстойку на 1 час.
2. Далі ділимо тісто на дві частини, розкачуємо першу частину тонший, рясно змащуємо оливковою олією, посипаємо крупною морською сіллю, кунжутом, тонким шаром сумішшю прованських трав. Добре розподіляємо приправу рукою. Потім нарізаємо на смужки по 1-1,5 см і скручуємо по три смужки, формуючи палички гриссини.
3. Повторюємо з другою половиною тіста. Викладаємо палички на пергамент і відправляємо в розігріту до 200С духовку приблизно на 15 хв. (як тільки зарум’янилися, дістаємо з духовки) Інгредієнти розраховані на два противеня. Підключайте фантазію і використовуйте ті приправи, які вам більше подобаються 😉 Приємного апетиту 💕

Відео рецепт 👇