Пісочний пиріг з тунцем, яйцем і сиром

Як зробити Пісочний пиріг з тунцем, яйцем і сиром рецепт простий в духовці 😍 пироги з начинкою настійно рекомендую піч на камені, так він рівномірно пропечеться і дно не залишиться вологим. Ось такий пиріг-пиріжок дуже швидко і легко сформовался і випікся)) Можу звичайно написати, що начинку можна будь-яку, що тут головний герой – неможливо смачне тісто, таке хрустке і ніжне …але не буду) Тому що тут трапився повний баланс і гармонія! Ніколи не пекла рибних пирогів, тепер буду піч часто-часто, бо це дуже смачно! Читайте швидше елементарний рецепт, печіть і діліться враженнями 😘😘😘

Інгредієнти

Тісто:
• 300г борошна
• 130г сл.масла
• 2-3г солі
• 160г кефіру
• 4г розпушувача

Начинка:
• 220г тунця (консерва, у власн.соку)
• 3 яйця С1
• 100г сиру чеддер
• 80г зеленого цибулі

Пісочний пиріг з тунцем, яйцем і сиром покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло порізати кубиком і перетерти з борошном і сіллю в крихту. У кефір всипати розпушувач, дочекатися реакції – піни. Влити в борошняну суміш і замісити тісто. Робити це зручно з допомогою міксера. Загорнути тісто в плівку і прибрати на 1 годину в холодильник. Для начинки нарізати зелений лук.

2. Консервованого тунця розділити виделкою на шматочки. Сир натерти. Варені круто яйця – кубиками. Все змішати, перець через млинок, якщо потрібно посолити. Тісто розкачати в коло на килимку або на папері для випічки. Товщиною 0,3-0,4 мм Можна зробити два пирога, можна, як у мене один большой.
3. На одну половину викласти начинку. На інший зробити три надрізи, цією половиною накрити начинку, допомагаючи килимком або папером (просто загнути тісто разом з килимком, потім його отгнуть). Підрівняти край, обрізати нерівності і красиво защипнути. Разом з килимком або папером, на якій формували пиріг, перенести на деко.

4. Змастити жовтком, трохи розведеним водою, посипати кунжутом. Випікати в розігрітій духовці на пекарському камені «Гурман» до 170°-175°С, до гарної рум’яної скоринки, час випічки, залежно від розміру, мій турбувався 45 хвилин. Трохи остудити, нарізати на шматочки поперек і можна насолоджуватися!