Пироги з картоплею та грибами

Як зробити Пироги з картоплею і грибами рецепт простий в духовці. Любителям несолодкої випічки, хто не боїться трохи заморочити. А результат того вартий!

Інгредієнти

на 3 шт.
тісто:
вода – 350 мл
дріжджі сухі – 6 р
цукор – 1 ст. л.
масло вершкове розм’якшене – 80 р
борошно – 550 р

начинка:
картопля – 300 г
цибуля – 50 р
печериці – 150 г
олія оливкова – 2 ст. л.
сир – 150 г
масло вершкове розм’якшене – 50 г

Пироги з картоплею та грибами покроковий рецепт

1. Воду злегка підігріти, але не вище 40°. Висипати у воду, дріжджі і цукор, залишити на 15 хвилин, має з’явитися “шапочка”. Борошно просіяти у велику миску, додати дрібку солі. Взяти половину борошна, зробити в ній поглиблення. Помішуючи виделкою, влити воду з дріжджами. Додати масло і замісити тісто, поступово всипати решту муку.
2. Тісто не повинно сильно липнути до рук і повинна тримати форму. Накрити тісто і залишити підніматися при кімнатній температурі на 1 годину. Для начинки картоплю відварити і розім’яти в пюре. Цибулю і гриби нарізати і обсмажити окремо на оливковій олії. Сир натерти на крупній терке.
3. Змішати всі інгредієнти для начинки, крім олії. Приправити за смаком. Обім’яти тісто, сформувати 3 кулі, накрити і залишити ще на 15-20 хвилин. Взяти шар тіста, сплющити його в невелику коржик. Взяти третину начинки, зібрати в кулю і викласти в центр коржі. Защипнути краю, перевернути і трохи сплющить.
4. Перенести корж у форму для запікання і пальцями розтягнути тісто до діаметра 22-24 див. Зробити зверху 2 надрізу. Запікати при 200° 10-12 хвилин, потім при 230° ще 10-12 хвилин. Гарячі коржі змастити маслом. Приємного апетиту!