Запечені пиріжки книш з картоплею в духовці

Як смачно зробити Запечені пиріжки книш з картоплею в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Смачні білоруські пиріжки «КНИШІ» З ніжною картопляною начинкою. Мало тіста і багато начинки. Готуються швидко, легко. Тісто бездріжджове, злегка хрустке.

Інгредієнти

Тісто на 16 пиріжків:
Борошно 400 гр
Тепла вода 125 мл
Рослинне масло 125 мл
Яйця 2 шт + 1 жовток для змащування
Сіль 0,5 ч. л
Розпушувач 1 ч. л
Оцет 9% 1 ч л

Начинка:
Картопля відварна 500г
Кріп
Вершкове масло 20 гр
Сіль, перець за смаком

Запечені пиріжки книш з картоплею в духовці покроковий рецепт

1. Рослинне масло, яйця, сіль, воду, оцет змішати в глибокій мисці. В іншій мисці змішуємо борошно і розпушувач. Далі поступово вливаємо яєчну суміш в борошно і перемішуємо. Необхідно замісити еластичне тісто. Далі розділити на дві рівні частини , накрити плівкою і прибрати в холодильник на полчаса.

2. Тим часом готуємо начинку: картоплю відварити і розім’яти в пюре, додати вершкове масло, свіжий рубаний кріп, не забуваємо посолити і поперчити. Готове тісто дістаємо з холодильника. Присипаємо стіл борошном і розкачуємо кожну частину в прямокутний пласт 30*25 см Викладаємо вздовж картопляну начинку, Звертаємо тісто з начинкою в рулет, по краях шви не прищипываем. Розрізати рулет на рівні части.

3. У кожній частині з одного кінця скріпити краю, перевернути і скріпити кінці верхній частині.( як би зібрати у вузлик, можна подивитися в каруселі) Далі вузлик у пиріжка вминаем пальцем усередину. Викласти готові пиріжки на деко і змастити яйцем. Випікати при температурі 190гр 30-35 хвилин до легкої рум’яної скоринки. Але завжди орієнтуйтеся на свою духовку.