Тостовий гарбузовий хліб в духовці кращий

Насолода зі смаком гарбуза. Ммм… Відчуваєте цей чарівний аромат свіжої випічки? Так, я печу найніжніший тостовий хліб 🍞. Але не простий, а з “секретом”. Героїнею гастро-роману є – гарбуз. Саме завдяки цій “чарівниці” хліб виходить смачним і набуває помаранчевий колір. Байдужим до тонкої скоринки і таящему у роті м’якушці не залишиться ніхто. Як зробити Тостовий гарбузовий хліб в духовці кращий рецепт простий.

Інгредієнти

250 г м’якоті гарбуза
450 г пшеничного борошна в/с
120 г молока
12 г пресованих дріжджів
40 г цукру
40 г рослинного масла
8 г солі

Тостовий гарбузовий хліб в духовці кращий покроковий рецепт

1. Дріжджі розчиняємо в молоці. Змішуємо в мисці: дріжджовий коктейль, м’якоть гарбуза, цукор. Перемішуємо, додаємо борошно і замішуємо тісто. Ручний заміс 5-8 хвилин. Далі на тісто висипаємо сіль, додаємо 1 ч. л. води, щоб розм’якшити сіль і продовжуємо заміс до тих пір, поки не будемо відчувати крупинки солі в тесті. У кілька прийомів вводимо масло: частина розподіляємо по тесту і вимішуємо до однорідної консистенції, потім ще одну частину масла і т.д.

2. В результаті у нас повинно вийти гладке, широке тісто. Замішане тісто перекладаємо в прямокутний контейнер, змащене рослинним маслом, залишаємо при кімнатній температурі на 2 години. Тісто має збільшиться в об’ємі в два рази. Підготуємо форму для випічки: прокладемо її пергаментом і змастимо рослинною маслом.

3. Моя форма 11*27 висота 8 см. Тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном, і з допомогою качалки розгортаємо в прямокутник. Одна сторона прямокутника повинна відповідати ширині форми. Розкатане скачуємо тісто в рулет (щільніше і стежимо, щоб не було повітряних бульбашок, якщо є, то проколюємо їх ножем), перекладаємо у форму для випічки, прикривають плівкою і залишаємо на расстойку на 1ч15 минут.

4. Тісто має піднятися вище форми. Перед випічкою робимо надріз і ставимо в розігріту до 180С духовку на 40 хвилин. Після випічки хліб відразу виймаємо з форми і перекладаємо на решітку і вуаля! Пишність вже красується на вашому столі і манить спробувати шматочок. Дорогі, впевнена цей рецепт обов’язково припаде до душі! Ваша сім’я неодмінно це оцінить творение.

Відео рецепт 👇