Дагестанські коржі дива з мясом і картоплею

Вчора Андрюша сказав: «Мамо, приготуй дагестанські коржі Дива! З м’ясом😋 І навіть двічі збігав в магазин за необхідними складовими😆🥰 Я подумала, що це чудова ідея, так як я люблю автентичну кухню, з повагою та інтересом ставлюся до різних культур і в той же день стала вивчати рецепти.
Диву – це дагестанські коржі з різними начинками, з м’ясом, сиром і зеленню. З тих, що ми пробували в Дагестані, нам найбільше сподобалися коржики з м’ясом. Тісто буває дріжджове, пісне. Я вибрала простий – пісний варіант🙌🏻 Дріжджовий, звичайно, м’якше і смачніше. М’ясна начинка дуже смачна – з картоплею, кінзою, коріандром і волоським горішком😋 Дагестанські коржі дива з м’ясом і картоплею простий рецепт.

Інгредієнти

Отже, на 3 великі коржі вам знадобиться:

Для тіста:
700 гр борошна
400 мл води
1 ч. л. солі
3 ст. л. рослинного масла

Для начинки:
650 гр яловичого фаршу
3 середні картоплини
1 велика цибулина
сіль за смаком
1/2 -1 ч. л. перцю
1/3 ч. л. коріандру
пучок кропу
пучок кінзи
50 г подрібнених волоських горіхів
50-100 мл води

Дагестанські коржі дива з м’ясом і картоплею покроковий рецепт

1. Борошно просіваємо, робимо поглиблення, додаємо сіль, рослинне масло, воду в 2-3 заходу і замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками, скачуємо в кулю, загортаємо у плівку і залишаємо отдыхать.

2. Картоплю тремо на тертці пластинками, ріжемо ножем в соломку і додаємо у фарш. Далі додаємо нарізану цибулю, зелень, спеції, подрібнений волоський горіх, воду і размешиваем.

3. Тісто ділимо на 6 шматочків, кожен скачуємо в тонкий пласт (товщина 3 мл), присипаючи борошном, викладаємо шар на дошку, присипану борошном, викладаємо начинку, залишаючи зазори по краях, зверху кладемо другий і защипуємо краю, по центру робимо дірочку, змащуємо сумішшю яйця і молока. З дошки добре плоску корж викласти на деко. Відправляємо в розігріту до 200 гр духовку на 15-20 мин.

4. Готову Диву змащуємо водою, потім розтопленим вершковим маслом і загортаємо у плівку і закриваємо рушником, щоб тісто пом’якшало. Розрізаємо на шматочки. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇