Пиріжки Розтягаї з рибою в духовці з дріжджового тіста

Як смачно зробити Пиріжки Розтягаї з рибою в духовці з дріжджового тіста класичні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно пшеничне – 600 гр
Молоко – 300 гр
Дріжджі швидкодіючі – 10 гр
Яйце куряче – 2 шт
Масло (суміш вершкового і рослинного навпіл) – 150 гр
Сіль – 1 чайна ложка
Цукор – 1,5 столових ложки

Начинка:
Риба – 500 гр
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт
Яйце куряче – 3 шт
Сіль, перець за смаком
Рослинна олія
Вершкове масло
20-30 мл Вершки

Пиріжки Розтягаї з рибою в духовці з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. 1. Висипаємо В миску дріжджі, додаємо цукор, борошно і заливаємо теплим молоком) закриваємо харчовою плівкою і залишаємо в тепле місце
2. Висипаємо В миску борошно, сіль, цукор і перемішуємо
3. В миску, додаємо два яйця, тепле молоко і перемішуємо
4. Змішуємо дріжджі з молоком і яйцями і перемішуємо
5. У борошні робимо лунку і відправляємо туди молоко з дріжджами
6. Замішуємо руками
7. Після того, як тісто стало липким, додаємо масло (розтоплюю вершкове масло і змішую з рослинним) і продовжуємо замішувати
8. Накриваємо тісто харчовою плівкою і ставимо в тепле місце
2. 9. Робимо начинку: варимо яйця до готовності, цибулю нарізаємо дрібним кубиком
10. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії і вершковому маслі до золотистого кольору
11. Додаємо вершки і тушкуємо
12. Додаємо сіль і перець, перемішуємо і залишаємо остигати
13. Рибу очищаємо від шкіри і кісток і ріжемо на кубики приблизно 1 на 1 см
14. Яйця очищаємо і дрібно нарізаємо
15. Трохи подминаем тісто і ділимо на дві частини
16. Розтягуємо на ковбасу і ділимо на 8 частин
3. 17. Кожен шматок приминаем спочатку краю і потім двома пальцями його прокручуємо на столі і доводимо в руках (краще дивитися технологію ліплення на відео)
18. Змішуємо цибулю і рибу, солимо і перчимо
19. З кульки тіста робимо коржик, розтягуємо пальцями і качалкою
20. Уздовж викладаємо спочатку яйця і з боків прорізаємо отвори
21. Прям на яйця кладемо рибу з цибулею і закриваємо цих отворів
22. Трохи розтягуємо і викладаємо на деко
23. Змащуємо кожен розтягаї яйцем з вершками
24. Відправляємо в духовку на 25 хв при 180 гр

Відео рецепт 👇