Пиріг з куркою, сиром, помідорами та перцем

Хто любить мої несолодкі рецепти? А пироги? ⁣⁣⠀ Сьогодні я до вас з перевіреною класикою. Як по п’ятницях з нами часто трапляється піца, так і пирогів вимагають наші серця, ну раз в місяць точно. ⁣⁣⠀ Як зробити смачний Пиріг з куркою, сиром, помідорами та перцем рецепт простий в духовці. Люблю такі рецепти за простоту: готується швидко, а начинка може бути будь-яка на ваш смак. За рахунок овочів пиріг виходить дуже соковитим, м’ясо буквально тане в роті, а розсипчасте тісто в поєднанні з моцарелою⠀не залишить байдужим нікого. ⁣⁣⠀

Інгредієнти

На форму 20-22 см

Тісто
300 г борошна
180 г холодного вершкового масла
1/2 ч. л. солі
2 яйця С1
4-6 ст л крижаної води

Начинка:
550 г кубиків філе грудки
2 болгарських перцю (попередньо запекти)
8-10 шт помідори Чері
1 цибулина
200 г твердої моцарели (або іншого сиру)
Зубчик часнику
Сіль/перець
Чебрець
Оливкова олія

Пиріг з куркою, сиром, помідорами та перцем покроковий рецепт

1. Змішайте борошно і сіль у невеликій мисці. Холодне масло натріть і додайте його до борошняної суміші. Перетріть суміш пальцями в крихту. Яйця збийте виделкою, додайте крижану воду . Поступово вливайте рідку суміш до тих пір, поки тісто не почне склеюватися. Загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник мінімум на 30 минут.
2. Приготуйте начинку. Перець розріжте , видаліть серцевину і запечіть їх в духовці при 180С близько 20 хвилин. Потім зніме шкірку і розріжте на невеликі шматочки. У сковороду налити оливкову олію, обсмажте кубики філе грудки кілька хвилин. Прибери їх з сковороди. Потім додайте цибулю, часник, помідори Черрі (поріжте навпіл) і обсмажте все минут.
3. Поверніть курячу грудку в сковороду. Посоліть, поперчіть начинку і тушкуйте кілька хвилин всі разом. Підготуйте форму для випічки. Дно застелити пергаментом. Дістаньте тісто з холодильника. 2/3 тіста розкачати в пласт і заповніть їм форму. Дно наколіть вилкой.

4. м’ясну начинку Викладіть у форму без зайвого соку, присипте натертої моцарелою. Перемішайте. Закрийте пиріг рештою тестом, розкатаним в пласт. Зробіть візерунок або наколіть виделкою. Я робила сердечко Змастіть пиріг яйцем і випікайте при 180С 50-60 хвилин до готовности.