Корисний хліб з зеленої гречки і пшона

Корисний хліб з зеленої гречки і пшона простий рецепт в духовці. “Рецепт хліба дуже простий, в ньому немає борошна, цукру, дріжджів, глютену. Не треба тісто як-то «вистоювати», чекати. Просто все змішати і відразу випікати в духовці.”

Інгредієнти

165г зеленої гречки
165г пшона
120г води
15г сиропу топінамбура
30г рослинного масла (у мене авокадо)
10г псиллиума
4г солі (але коректуйте за смаком)
6г соди + 5г лимонного соку
50г насіння (соняшнику, гарбузових) – за бажанням
2ст.л. кунжутного насіння для обсипання

Корисний хліб з зеленої гречки і пшона покроковий рецепт

1. Замочити на ніч зелену гречку та пшоно (можна в одній ємності). Вранці добре промити і злити всю воду. ⠀ ⠀ В блендер висипати крупу і влити воду, збивати до повної однорідності, щоб не було ні однієї не перемеленої крупинки, це важливо. ⠀ ⠀

2. Вилити тісто в миску, додати всі інші інгредієнти і перемішати. Дати постояти 5 хвилин. ⠀ ⠀ Розподілити тісто за формою, посипати зверху улюбленими насінням і випікати при 180гр 60 хвилин. ⠀ ⠀

3. Дати повністю охолонути, не нарізайте відразу. Одне спостереження – на другий день соняшникове насіння всередині хліба чомусь стають зеленими, але на смак не сказывается.