Домашній чорний хліб на пиві

Як зробити Домашній чорний хліб на пиві рецепт простий в духовці 🍺 Дуже смачний і ароматний хліб з великим вмістом цільнозерновий борошна.

Інгредієнти

300 г борошно пшеничне в/с
50 г борошно пшеничне цільнозернові
175 г житнє обойне або обдирне борошно
9 г сіль
4 г інстант. дріжджі (12 р пресовані)
4 г кмин мелений або коріандр

1 ч ложка меду
14 г яблучний оцет
350 г світле пиво кімнатній t
👉 Моєї борошні знадобилося ще 20 г води

Вихід тіста ~ 920 г (2 невеликі буханки).
Температура ведення тесту: 28 – 30’С.

Домашній чорний хліб на пиві покроковий рецепт

1. Змішати всі сухі інгредієнти, додати до них мед, оцет і пиво. Заміс тіста до гладкості (вручну або тестомесом) – 10 хв. Бродіння при t 26 – 28’C приблизно 2 години (до збільшення обсягу в 2 – 2,5 рази). Тісто обім’яти, розділити на 2 частини. Сформувати 2 булочки, викласти заготовки до форми для випічки. 👉
2. Мої формочки розміром 19 х 10 см (верхній периметр); h 9 см; V – 1300 мл Розстойка приблизно 1 год при 28 – 30’С. 🔸Випічка в добре розігрітій до 240’С духовці – 10 хв з паром.

3. Через 10 хв пар скинути, знизити t до 220’С, допікати ще 30 – 35 хв. Дайте хлібів охолонути хоча б пару годин і… ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Відео рецепт 👇