Кефірна булочка плетінка з сиром і зеленню

Сьогодні я приготую плетінки зеленню і сиром до шашлику. Готуємо смачну кефірну булочку плетінку з сиром і зеленню рецепт. Відео від каналу Приємного апетиту з Іриною Подолян.

Інгредієнти

В 100 г – 293 ккал

Борошно – 550-600 р
Яйце – 1 штука (50-55 г без шкаралупи)
Рослинну олію – 100 р
Кефір – 300 г
Дріжджі швидкодіючі – 5 г або 15 г пресованих
Сіль – 7 г
Цукор – 10 г

Начинка
Часник – 2-3 штуки
Сир сулугуні або моцарелла – 200 г
Рослинну олію – 25 р
Сіль – 3 р
Кріп – 1 пучок
Петрушка – 1 пучок

Кефірна булочка плетінка з сиром і зеленню покроковий рецепт

1. Кефір кімнатної температури з’єднати з яйцем і рослинним маслом, сіллю і цукром, перемішати до однорідності, додати сухі швидкодіючі дріжджі, перемішати. Порціями додати борошно, так як її може знадобитися різна кількість. У мене пішло 600 грам. Місити тісто 10 хвилин до гладкого стану накрити миску плівкою і залишити в теплому місці на 1 годину посипати килимок борошном, викласти тісто, распластать прямокутник скласти в три рази потім ще три раза.

2. Накрити мискою і залишити на 30 хвилин. Для начинки з’єднати в чаші блендера пучок кропу і петрушки, 2 зубки часнику, рослинна олія. Сіль за смаком і сир. Я використовую сулугуні. Зелень і пропорції можна підібрати за смаком. Подрібнити то максимальної однорідності розділити тісто на дві рівні частини, одну перекласти миску і накрити плівкою залишилася розкачати в прямокутник, зразковим розміром 35 на 30 сантиметрів розподілити половину начинки сформувати рулет орієнтуючись на шов, розрізати вздовж пополам.

3. Переплести, щоб зрізи з начинкою були зверху. Перенести на деко. З другої частини тіста і начинки сформувати точно такий же рулет викласти його швом вниз і зробити надрізи ножицями під кутом перенести на противень.

4. Накрити аркушем паперу і залишити для вистоювання на 30 хвилин. Випікати в розігрітій до 180 градусів С духовці на середньому рівні без конвекції 40 хвилин до золотистого цвета.

5. Гарячий рулет прикрити аркушем паперу і рушником, щоб вони стали м’які. Через десять хвилин зняти рушник, видалити папір і повністю остудити. Рулети виходять повітряними, м’якими і мега ароматними. Ідеально підійдуть для пікніка, шашликів і перших блюд.