Хачапурі по-аджарськи на дріжджах

Хачапурі по-аджарськи на дріжджах ролмьлц онунрь. Заборгувала вам рецепт хачапурі! Дуже смачні, обов’язково спробуйте!👍 Подавати гарячими!🔥І сильно не запікайте хачапурі, нехай яєчко в центрі буде рідким! Більш детально, як загорнути і приготувати тісто, можете подивитися у відео Рилс, будуть питання, пишіть!😉

Інгредієнти

на 3 шт.

Для тіста:
300 мл. молока
2 ч. л. дріжджів
1 ст. л. цукру
Щіпка солі
2 ст. л. рослинного масла
400 гр. борошна

Для начинки:
300 гр. сиру сулугуні
150 гр. сиру моцарелла
3 яйця
1 жовток для змазування

Хачапурі по-аджарськи на дріжджах покроковий рецепт

1. У мисці змішуємо тепле молоко, дріжджі і цукор, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Повинна утворитися вівчарик. Далі додаємо масло і сіль, перемішуємо. Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Накриваємо рушником і залишаємо на 1-1,5 часа.
2. Після поділяємо тісто на три частини. Сир натираємо на тертці. Беремо першу частину, трохи розкачуємо. Посипаємо сиром з боків і загинаємо боки, формуємо човник. Краще відразу перенести човник на деко. Далі заповнюємося сиром цент лодочки.
3. змащуємо Збитим жовтком краю. Готові човники випікаємо при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин. Далі дістаємо, вилочкою формуємо поглиблення в центрі човники і розбиваємо туди яйце. Ставимо ще в духовку на 5-8 хвилин. Приємного апетиту!