Сирне печиво закусочне на дріжджах

Як смачно зробити Сирне печиво закусочне на дріжджах простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– масло вершкове або рослинне 50 гр.
– молоко 60 гр.
– борошно 1 сорту 150 гр.
– сир твердий 50 гр.
– дріжджі сухі 2 гр. чи живі 6 гр.
– сіль 1/2 ч. ложки
– сода на кінчику ножа
– розмарин сухий 1/2 ч. ложки

Сирне печиво закусочне на дріжджах покроковий рецепт

1. Масло розтоплюємо. Сир натираємо на дрібній тертці. Якщо у вас розмарин цілими листочками (як у мене), трохи подрібнюємо його, наприклад, у ступці. У миску вливаємо молоко і масло. Суміш повинна вийти злегка теплою. Додаємо дріжджі і перемешиваем.
2. Додаємо тертий сир, перемішуємо. Борошно змішуємо з сіллю і содою і, поступово підсипаючи в миску, замішуємо тісто досить. Накриваємо його плівкою і рушником, ставимо в тепле місце на 30-40 хвилин. Викладаємо тісто на силіконовий килимок (☝️борошно не підсипаємо).

3. Накриваємо листом пергаменту для випічки, відрізаним за розміром дека. Натискаючи качалкою, трохи розплющуємо тісто. Акуратно розгортаємо тісто між килимком та пергаментом. Чим тонше і рівніше у вас вийде розкачати – тим краще 🙂
4. Оптимальна товщина – 2 мм У духовці крекери піднімуться і стануть пухленькими 😊 Знімаємо пергамент і перекладаємо його на деко. Вирізаємо крекери будь-якої бажаної форми – хвилястим ножем, формочкою, просто чаркою 🥃

5. Акуратно перекладаємо на пергамент. Випікаємо в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 12 хвилин (до золотистого кольору) 🌞