Здобний хліб з гарбузовим пюре

Як смачно зробити Здобний хліб з гарбузовим пюре простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Назвала його СОНЯЧНИЙ 🌞 Хліб виходить дуже смачним, ніжним і ароматним! Така булка буде відмінним подарунком для ваших близьких! 🤗

Інгредієнти

🔸 500 г пшеничного борошна в/с
🔸 4 г сухих швидкодіючих дріжджів
🔸 7 г солі
🔸 1/2 ч ложка куркуми
🔸 1 ч ложка кориці (або 1 ч ложка ваших улюблених прянощів)

🔸 1 яйце
🔸 20 г меду
🔸 250 г гарбузового пюре (консистенція густої сметани)
🔸 вода – скільки візьме тісто (мені знадобилося 250 г)

🔸 20 г вершкового масла

***Консистенцію тесту, як замісити тісто руками, як подати пар на перші 15 хв випічки, ви можете подивитися у відео рецепті Нарізної батона (самий перший рецепт на моїй сторінці).

Здобний хліб з гарбузовим пюре покроковий рецепт

1. Тісто: 🔹 Добре змішати всі сухі інгредієнти, додати інші (крім масла). Дати постояти 15 хвилин. 🔹 Додати вершкове масло, нарізане на маленькі шматочки, замісити тісто (10 – 15 хв) до гладкості. 🔹 Бродіння приблизно 3 години при кімнатній температуре.
2. ***Під час бродіння зробити 2 обминки, через 15 і 45 хвилин від початку бродіння. Обсяг тесту до кінця бродіння повинен збільшитися в 2 або навіть 3 рази. 🔹Вивалити стигле тісто на стіл, розділити на 2 частини, округлити надавши заготівлях форму кулі. Дати відлежатися 15 мин.
3. Сформувати 2 круглі заготовки, помістити в розстоєчні кошик. 🔹 Розстойка (близько 1 години) при кімнатній t до збільшення в об’ємі вдвічі. 🔹 Перевернути заготовки на складені хрест на хрест 4 нитки, з’єднати кінці, щільно зав’язати 2 вузли. Кінці ниток обрезать.

4. Випічка в розігрітій до 230′ С духовці – 15 хв з парою; t потім знизити до 200’З і допікати без пари ще 15 хв. 🔹 Зрізати нитки, дати хлібу охолонути, увіткнути в центр булочки паличку касії або корицы.