Швидкий заливний пиріг з капустою на кефірі в духовці

Чесне слово, це самий простий пиріг, який не може не вийде! Як приготувати смачний Швидкий заливний пиріг з капустою на кефірі в духовці рецепт швидкий і простий. У мене форма діаметром 23 см, пиріг вийшов десь 5 см завтовшки. За бажанням, в начинку можна додати також морква або зварені круто яйця. Тісто виходить вологе і дуже легке.

Інгредієнти

Тісто:
кефір 3,2% 200 мл🥛
борошно 100 г
яйця 3 шт.🥚
розпушувач ½ ч. л.
сіль ½ ч. л.🧂

Начинка:
молода капуста ½ качана (приблизно 300 г)🥬
лук 1 шт.🧅
зелень кропу, петрушки☘️
зелена цибуля за бажанням
кунжут
вершкове масло 30 г🧈

Швидкий заливний пиріг з капустою на кефірі в духовці покроковий рецепт

1. Капусту нашаткувати і обсмажити у вершковому маслі до готовності, тобто приблизно 15 хвилин на середньому вогні, перемішуючи. Змішати кефір, яйця, сіль, всипати борошно, просіяне разом з розпушувачем, перемішати до однорідності. Тісто виходить як рідка сметана.
2. Форму для запікання рясно змастити маслом і посипати борошном або застелити пергаментом, який теж бажано змастити маслом і посипати мукой.
3. Влити в форму половину тіста, рівномірно викласти начинку і зверху рівномірно вилити тісто. Посипати кунжутом. Випікати при температурі 200 протягом 20 хвилин, зменшити до 180 і випікати ще 20 хвилин. Перевірити готовність зубочисткой.