Відкритий пиріг тарт з овочами

Як зробити Відкритий пиріг тарт з овочами рецепт простий у дузовке. Ще один рецепт пирога з осінніми овочами. Теж не новий, але дуже вдалий. Робиться швидко, якщо у вас випадково є овочі, запечені скибочками. Якщо ставити їх вертикально, знадобиться багато! Основа начинки – сир або вершковий сир. Рецепт нижче не самий докладний, але я сподіваюся, все буде зрозуміло. Якщо що, не соромтеся запитати. У цьому явна перевага електронної книги перед паперовою: можна «смикнути» автора в будь-який момент.

Інгредієнти

на форму розміром 20х30 см
375 г несолодкого розсипчастого тіста* (бризі або за улюбленим рецептом)
320 г вершкового сиру або несолоної м’якою бринзи або їх суміш у будь-якій комбінації
150 г яйця (3 шт)
50 г готового песто або дрібно нарізана зелень і часник за смаком
150-250 г запечених овочів* (цукіні/кабачок, гарбуз/морква/батат, солодкий перець, баклажани)

Відкритий пиріг тарт з овочами покроковий рецепт

1. Розкачайте тісто в прямокутник 26х36 см, вистеліть дно і борти форми. Тісто на дні форми наколіть виделкою. Охолодіть тісто у формі не менше 30 хв. Гострим ножем зріжте тісто, що виступає над бортами форми. Отпеките тісто «наосліп» 12-15 хв. при температурі 190 С.
2. Поки тісто випікається, обробіть заглибним блендером вершковий сир, яйця і песто (або зелень) . Видаліть папір з гнітом, заповніть кошик з тіста сирною масою. Розрівняйте. Викладіть скибочки овочів, чергуючи з по цвету.

3. Поверніть пиріг в духовку, зменшіть температуру до 170 С і випікайте 35-40 хвилин, поки начинка не стане пружинити при натисканні. Остудіть у формі 10-12 хвилин, потім вийміть з форми і охолодіть на решітці до кімнатної температуры.