Вірменська гата кругла з начинкою хориз

Гата – неодмінний атрибут вірменського застілля. Вона символізує щастя ❤️ Вірменська гата кругла з начинкою хориз рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Кругла гата:
Для опари:
Молоко – 200 мл
Цукор 1 ст. л.
Дріжджі – 11 гр.
Борошно – 150 гр.

Для тіста:
Яйця – 4 шт., плюс 1 білок
Сіль – щіпка
Цукор – 180 гр.
Масло вершкове – 150 гр.
Опара
Борошно – приблизно 650 – 700 гр

Для начинки хориз
Цукор – 300 гр.
Борошно – 400 гр.
Масло – 300 гр.

Вірменська гата кругла з начинкою хориз покроковий рецепт

1. Для опари:
З’єднати цукор, дріжджі, молоко і борошно. Перемішати і накрити, залишивши в теплому місці на 2 і більше часов.

2. Для тіста:
З’єднуємо Яйця, сіль, цукор і вливаємо в опару , так само вводимо масло кімнатної температури і борошно, замішуємо тісто. Тісто не повинно бути липким. Вкриваємо і на годину-дві залишаємо подходить.

3. Для начинки хориз.
Змішуємо борошно, цукор і масло кімнатної температури , повинна вийти розсипчаста крихта, якщо суміш не розсипчаста додайте ще трохи борошна. В кінці додаємо ванилин.
4. Тісто розділити на 4 частини (3 однакові і один поменше), розкачати кожен шар приблизно 5 мм, викласти начинку (начинку ділимо на 3 частини) , збираємо в кульок, як хінкалі, добре защипнути тісто, перекласти швом вниз на пергамент, розкачати приблизно на сторінці 1 см, змастити жовтком з 1 ст. л молока!

5. З 1 колобка, який поменше розкачати пласт і нарізати на смужки, викласти з них візерунок або ім’я для кого печете. Гату наколоти виделкою і пекти в розігрітій до 180° духовці до красивого золотистого кольору. У мене вийшли 3 великі круглі гати. Готуйте із задоволенням дорогие.

Відео рецепт 👇