Пиріг з червоною рибою, тріскою, гребінцями, креветками і цибулею шалот

Як смачно зробити Рибний пиріг з червоною рибою, тріскою, гребінцями, креветками і цибулею шалот Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

2 великих цибулі-шалот або 1 цибулина, очищені і нарізані
2 ст. л. оливкової олії
40 г вершкового масла
1 велика гілочка чебрецю, тільки листя
4 столові ложки Нойли Прат або сухого вермуту
2 ч. л. Перне (за бажанням)
4 столові ложки звичайної борошна
250 мл рибного, курячого або овочевого бульйону (підійде кубик бульйону)
200 мл молока
4 ст. л. подвійних вершків
3 столові ложки нарізаної свіжої петрушки
180 г філе лосося без шкіри
250 г філе тріски або пікші без шкіри
200 г морських гребінців
150 г королівських креветок
1 ст. л. свіжого лимонного соку
Морська сіль і мелений чорний перець

Для начинки з картопляного пюре
750 г очищеного картоплі Дезіре
75 г вершкового масла, нарізаного кубиками
50 мл гарячого молока
2 великих яєчних жовтка
75 г середнього тертого сиру Чеддер

На 4-6 порцій

Пиріг з червоною рибою, тріскою, гребінцями, креветками і цибулею шалот покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 200 °C / Газ 6. Змастіть маслом неглибоку (місткістю близько 2 л) форму для пирога. Почніть з приготування картопляного пюре для начинки. Картоплю нарізати скибочками і варити в киплячій підсоленій воді до готовності. Добре злийте воду і проткніть картопляний рис або розімніть до однорідної массы.
2. Додайте вершкове масло і гаряче молоко і добре перемішайте. Дайте трохи охолонути, потім додайте яєчні жовтки. Добре приправте і відкладіть в сторону. Обсмажте цибулю-шалот або цибулю в олії і вершковому маслі з листям чебрецю близько 5 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Додайте Нойли Прат і Перне (якщо використовуєте), потім готуйте 4-5 хвилин, поки не зменшиться вогонь. Всипте борошно і готуйте близько минуты.
3. Розігрійте бульйон в маленькій каструлі глечику або в мікрохвильовій печі. Поступово перемішайте його з цибулею-шалотом дерев’яною ложкою до отримання однорідної маси і варіть близько 5 хвилин, поки не зменшиться на третину. Додайте молоко, зменшіть вогонь і тушкуйте кілька хвилин. Добре приправте, потім додайте вершки і петрушку.
4. Тим часом наріжте лосось і тріску невеликими шматочками і викладіть у форму для пирога разом з гребінцями і креветками. Збризніть лимонним соком і приправою. Блюдо викладіть на деко. Полийте соусом і добре перемішайте вилкою. Зверху викладіть картопляне пюре і збийте вилкой.
5. Посипте тертим сиром і одразу ж поставте пиріг в духовку. Випікайте 10 хвилин, потім зменшіть температуру духовки до 180 °C / Газ 4 і випікайте ще 20 хвилин, перевертаючи, якщо пиріг підрум’яниться нерівномірно. Перед подачею дайте постояти 10 минут.