Пиріг з мясом, морквою і сиром з тіста філо

Як зробити смачний ПИРІГ з м’ясом, морквою і сиром з тіста філо рецепт простий в духовці. Соковито і смачно. Елементарно готувати і моментально зникає з тарілок. Ідеальний осінній пиріг для прохолодної та дощової погоди. Ситно і яскраво. А ці краї тіста так хрумтять, тільки послухайте.

Інгредієнти

тісто філо 6-7 аркушів
фарш курячий, можна інший, не жирний 500г
морква корейська 300г
томатна паста 1стл
спеції (карі, сублімований часник, чебрець) 1чл
вода 150 мл
оливкова олія 2стл
сіль/перець за смаком
сир твердий 200г

масло вершкове(розтопити і остудити) 100г
насіння/кунжут 40г

Пиріг з м’ясом, морквою і сиром з тіста філо покроковий рецепт

1. Обсмажити фарш злегка в олії, додати спеції, воду, томатну пасту, протушкувати, випарівая зайву вологу, додати моркву, тушкувати пару хвилин всі разом. зняти з вогню і остудити. Форму змастити вершковим маслом. Викладаємо лист тіста так, щоб краї виходили за межі формы.
2. Змащуємо вершковим маслом за допомогою пензлика, наступний лист тіста, теж змащуємо і ще два листа тіста, промазуємо кожен злегка маслом, формуємо бортики, притискаючи тісто до форми. Викладаємо м’ясну начинку, зверху сир(його треба порізати шматочками або на крупній тертці натереть.
3. Лист тіста поверх начинки і краї його за межі форми, змащуємо маслом, повторюємо (ще два листа, промазані маслом). Загортаємо краї тіста всередину рулетиками щільно, формуємо борт.

4. Зверху пиріг злегка змащуємо маслом, робимо надрізи не глибокі в центральній частині і посипаємо насінням або горішками. Відправляємо в розігріту до 180-200С духовку хвилин на 30-40. Залежить від духовки і необхідної міри золотавості теста.

Відео рецепт 👇