полбяной подовий хліб з журавлиною

Як зробити полбяной подовий хліб з журавлиною рецепт простий.

Інгредієнти

Опара:
15 г активної пшеничного закваски,
60 г води кімнат.темп.,
60 г пшеничного борошна в/с.
Змішати, перекласти в банку або контейнер і залишити на 8-12 год.

Тісто:
вся опара,
240 г пшеничного борошна в/с,
100 г полбяной ц/з борошна,
200+15 г води кімнат.темп.,
30 г мальтозної патоки,
60 г в’яленої журавлини,
7 г солі.

полбяной подовий хліб з журавлиною покроковий рецепт

1. З’єднати опару з водою (200 г). Розмішати. Додати обидва види борошна. Замісити тісто 5 хв. Затягнути миску плівкою і залишити на 50 хв. Ввести в тісто патоку, сіль і воду (15 г). Ретельно вимісити не менше 10 хв. Тісто має бути м’яким і пластичным.
2. Перекласти тісто в контейнер і залишити на 4 години. Раз на годину проводити розтягування – складання. В першу обминку ламінуванням внести журавлину. Розділити тісто на дві частини. Сформувати хліб і укласти в кошику швом вгору, присипати борошном, затягнути пакетами.
3. Залишити на 2 год (до збільшення удвічі) Духовку розігріти на максимумі разом з пекарським каменем мінімум за 30 хв. до випікання. Режим: 15 хв. при 250 гр. з пором, 15 хв. при 200 гр. без пари, 10 хв. при 160 гр.