Листкові слойки з грибами печерицями та сиром

Як смачно зробити Листкові слойки з грибами печерицями та сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 4 шт. нам знадобиться:

– тісто листкове бездріжджове заморожене 250 гр.
– печериці 6 шт.
– лук 1 шт.
– сир 100 гр.
– сметана 1 ст. ложка
– яйце 1 шт.
– сіль, перець мелений за смаком
– масло для смаження
– насіння кунжуту

Листкові слойки з грибами печерицями та сиром покроковий рецепт

1. Дістаємо заморожене тісто і даємо йому розморозитися при кімнатній температурі. За цей час готуємо начинку. Нарізаємо печериці та цибулю. Сир натираємо на крупній тертці. Розбиваємо яйце, відокремлюємо жовток для змазування слоек.

2. Білок додаємо у тертий сир. На невеликій кількості олії смажимо гриби до рум’яної скоринки. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо цибулю і продовжуємо обсмажувати до готовності лука. Готової начинки даємо охолонути. У тертий сир додаємо ложку сметани і перемешиваем.

3. Включаємо духовку на 190 градусів. Тісто до того часу досить розморозилося. Ділимо його на 4 рівних квадрата і розгортаємо їх до товщини 2-3 мм Краю змочуємо водою. У центр покласти сирну начинку – приблизно по повній столовій ложці і приминаем.

4. Зверху кладемо гриби. З’єднуємо кінці квадрата і ретельно защипуємо краю. Трохи придавлюємо рукою, перевертаємо і викладаємо на противень.

5. Ножицями робимо по центру хрестоподібні прорізи для виходу пари. Змащуємо слойки жовтком і посипаємо кунжутом. Запікаємо приблизно 20 минут.