Пиріг Кіш з сьомгою, брокколі, томатами черрі сиром і вершками

Дружині квіти, дітям морозиво, а чоловікові — кіш. Хочете рецепт? На все про все йде десь близько години часу. Обережно! На запах можуть збігтися всі сусіди. Пиріг Кіш з сьомгою, брокколі, томатами черрі сиром і вершками в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Пропоную на вибір – 2 види тесту: бриз і базова солона пісочку. Обидва добре по своєму. Бризі відрізняється своєю ніжністю.

Тісто – бриз на форму, приблизно 18 см:
Борошно -250 гр
Масло вершкове-150 гр
Сіль -1 ч ложка
Цукор -2-3 гр
Яйце -1 шт
Молоко або вершки -1 ст ложка

Базове солоне пісочне тісто на форму, приблизно 18 см:
Борошно -250 гр
Масло вершкове-125 гр
Сіль – 1/2 год ложки
Цукор -1 ч ложка
Яйце -1 шт
Холодна вода -40 гр

Начинка:
Сьомга або лосось -200-300 гр (можна регулювати за бажанням)
Вершки 33% – 300 гр
Сир твердий (на ваш смак)-150 гр
Жовтки -3 шт
Яйце -1 шт
Приправи за смаком
Брокколі-100 гр (можна регулювати)
Томати черрі-100 гр (можна регулювати)

Пиріг Кіш з сьомгою, брокколі, томатами черрі сиром і вершками покроковий рецепт

1. Тісто – бриз.
Борошно змішати з цукром і сіллю. Холодне Масло нарізати кубиками і змішати з борошном, додати яйце і молоко, вимісити до утворення кома. Охолодити 10-15 хв. Розкачати 1 см товщина. Тісто викласти в форму. Випікати при 180 градусах. Зверху прикривши пергаментом і засипати горох до моменту поки не зарум’яняться боки пісочки. Прибрати пергамент і допекти до зарум’янювання дна пісочки. Дати охолонути заготівлі 5 хв , викласти начинку.
2. Базове солоне пісочне тісто.
Технологія приготування ідентична бризе.
3. Начинка:
сиру Рибу нарізати кубиками, томати на половинки, брокколі на 4 частини і викласти на пісочну заготовку. Вершки змішати з яйцем і жовтком, натертим сиром , додати приправи за смаком. Перемішати. Залити форму начинкою. Випікати 170-180 градусів 20 хвилин, до золотистого кольору. Охолодити і съесть.