Відривні мясні пиріжки з фаршем з листково-сметанного тесту

Як смачно зробити Відривні м’ясні пиріжки з фаршем з листково-сметанного тесту простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пиріжки досить прості в приготуванні, начинку можна взяти іншу.

Інгредієнти

На 12 великих пиріжків:

Тісто:
Борошно – 750 р
заморожене Масло вершкове – 300 г
будь-якої жирності Сметана – 200 г
Сіль – 1 ч. л
Розпушувач – 1,5 ч. л
Яйце – 2 шт.
Білок – 1 шт.

Начинка:
Фарш м’ясний – 600 г
Сіль
Перець
Зіра
Цибуля – 1 шт.

Мастило:
Жовток – 1 шт.
Молоко – 1 ст. л

Відривні м’ясні пиріжки з фаршем з листково-сметанного тесту покроковий рецепт

1. Масло порубати в крихту з борошном (я смалываю у гвинтовому блендері або тру на тертці), додати інші інгредієнти. Замісити круте гладке тісто. Охолодити його 30 хвилин в харчовій плівці або залишити на більш довгий термін. Цибулю дрібно нарубати, змішати з фаршем, приправити і посолить.

2. Тісто розділити на 2 рівні частини. Розкачати обидві частини однакові за розмірами прямокутники, одну частину викласти на пергамент. Далі для отримання однакового розміру начинки застосовуємо такий лайфхак: змочуємо пиалку водою, наповнюємо фаршем, злегка утрамбовувавши, і перевертаємо на тесто.
3. Укладаємо таким способом весь фарш рядами, залишаючи між ними простір для залепки країв. Далі накриваємо другою розкатаної частиною тесту, ретельно заліплюємо краю по всьому периметру.

4. Далі робимо між острівцями фаршу кордону пальцями, вминая верхній шар тіста в основу, виходять відокремлені квадрати, сполучені між собою на одній основі. Змащуємо сумішшю жовтка з молоком. За бажанням посипаємо верх кунжутом. Випікаємо при 180 С близько 30-35 минут.