Аджарська хачапурі з яйцем

Як смачно зробити Аджарська хачапурі з яйцем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Найсмачніший хачапурі принесла. Який він смачний, мені здається всі знають. А по цьому рецепту виходить просто «вогненебезпечно», обов’язково спробуйте.

Інгредієнти

борошно-850-900г(+/-)
300мл Молока
Води -150 мл
Слив.масло 80 г
Яйця-1 шт
Дріжджі 1,5 г/л
цукор 1 ст. л.
сіль 1 ч. л.

Аджарська хачапурі з яйцем покроковий рецепт

1. В миску наливаємо тепле молоко, вооду, масло, цукор, дріжджі, перемішуємо, потім додаємо яйця, просіваємо. Борошна(поступово, відразу не треба) і замішуємо м’яке, трохи липке , але в тому числі, гладке тісто. В кінці додаємо рослинне масло , сіль і продовжуємо замішувати, приблизно 15 хвилин, до гладкості тесту. Покладемо тепле місце підніматися. Тісто обім’яти, пом’явши руками і знову повернути в миску. Повторно поставити тісто підходити в тепле місце приблизно на 1,5 години, до збільшення в объеме.

2. тісто обім’яти і розділити на 4-5 рівних частин . Можна менше робити, так виходить по більше. Кожен шматочок тіста підкотити в кулю, розкласти на присипаному борошном столі, прикрити чистою серветкою і дати трохи піднятися. Куля з тіста приплюснути руками в плоску корж, намагаючись, щоб у середині коржі було максимально тонким. Загорнути краї коржі ,(покласти сир за бажанням) з двох сторін до центру.
3. Добре защипати кінчики. Викласти отриману “човник” сир(у мене був сулугуні) ще можна готувати сирна начинка, сир змішаємо з окропом до консистенції каші або як густої сметани) і відправляємо в духовку до 230 градусів. Потім акуратно дістати деко з духовки і вийняти частину сирної начинки з хачапурі. Вилити в поглиблення сирий жовток. Повернути хачапурі в духовку приблизно на 1 хвилину. Готові хачапурі вийняти з духовки, змастити боки кожної човники м’яким вершковим маслом і покласти на начинку шматочок вершкового масла, щоб він розтанув і з’єднався з начинкою. Виходить нереально вкусно.