Чорний заварний хліб з амарантомой борошном і льоном

Як зробити Чорний заварний хліб з амарантового борошном і льоном простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

На 2 форми Л-11.

Опара:
40 г активної житньої закваски,
80 г води кімнат.темп.,
80 г житнього шпалерного борошна.
Перемішати, перекласти в контейнер, залишити на 8-12 год.

Заварка:
240 г окропу,
70 г житнього обдирного борошна,
30 г амарантового борошна (можна лляної),
40 г насіння льону (я злегка подрібнюю),
30 г житнього ферментованого солоду,
20 г коричневого цукру.
Перемішати, закрити кришкою і рушником. Використовувати злегка теплою.

Тісто:
вся опара,
вся заварка,
140 г води кімнат.темп.,
150 г пшеничного борошна 1 сорту,
100 г пшеничного борошна в/с,
50 г житнього обдирного борошна,
15 г рідкого меду чи мальтозної патоки,
10 г солі.

Чорний заварний хліб з амарантового борошном і льоном покроковий рецепт

1. У воді розмішати сіль і патоку. Додати заварку і опару. Ретельно розмішати віночком. Всипати все борошно і зробити замес.
2. Викласти тісто у змащені форми, розрівняти мокрою рукою/лопаткою. Затягнути форми пакетами і залишити підніматися до країв форм.
3. Випікати: 15 хв. при 250 гр., 15 хв. при 200 гр., 40 хв. при 150 гр. Вийняти з форми і дати охолонути на решітці не менше 4 ч.