Домашній батон в духовці з сухими дріжджами

Домашній батон в духовці з сухими дріжджами простий рецепт. Мені завжди хотілося спекти свій хліб, є в ньому щось чарівне, від прабабусі, російської печі і будиночка в селі. Але як людини, який хліб ніколи не робив, слова на кшталт “закваска”, “формування” та “розстойка” змушували триматися від цього заняття подалі. І ось, одного разу я побачила рецепт батона.
Він був зовсім простий і обіцяв легкий, вологий м’якуш з хрусткою скоринкою. З тих пір я пекла його вже багато разів, і тепер ділюся рецептом з вами. Беріть перевірену борошно, я віддаю перевагу Пудів, Біло-ніжну. Мука повинна бути вищого ґатунку – різниця буде. Дріжджі у мене Dr.Oetker. Пробувала Саф-момент, але мені здалося, вони діють повільніше, але це питання переваг.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 350 г
Дріжджі сухі – 5 р
Цукор – 1 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Вода тепла – 220 р
Рослинна олія – 30 г

Домашній батон в духовці з сухими дріжджами покроковий рецепт

1. Отже, пекарі, закатати рукава! Приступаємо. Просіяне борошно, дріжджі, цукор, сіль – об’єднати і добре змішати віночком. Додати теплу воду (~30-35°С) і масло. Замісити тісто, хвилин 7 (до гладкості), і сформувати кулю. Прибрати тісто в миску під плівку і поставити в тепло хвилин на 40-50, щоб воно подошло.
2. Тісто викласти на припыленную поверхню, розім’яти руками в овальний пласт і скрутити в рулет по довгій стороні. Далі один край рулету загорнути у напрямку до іншого, як равлика. Отриману равлика знову розтягнути в пласт, ще раз згорнути рулетом (шов защипнути) і сформувати батон.
3. Перекласти батон на деко, застелений папером для випічки, накрити рушником (або плівкою) і відправити на расстойку на 30-40 минут.
4. Присипати батон борошном, гострим ножем або лезом зробити діагональні надрізи і відправити в розігріту до 190°С на 30-35 хвилин. Остудити на решітці. З цієї порції тіста можна зробити 1 великий батон або 2 поменьше.