Тостовий хліб з маком на левито мадре

Тостовий хліб з маком на левито мадре простий рецепт. У нас вдома формовий хліб люблять – його легко різати на бутерброди, і у нього смачна вершкова скоринка 😋 А тут такий цікавий варіант – з маком. Він, у цілому, не сильно відчувається, тому хліб підійде до всього.

Інгредієнти

На 1 шт форму Л-7

•200 г пшеничного борошна 1с
•65 г пшеничного цільнозерновий борошна
•150-200 г води
•100 г левито мадре
•20-30 г маку
•6 г солі
•15 г цукру
•10 г вершкового масла

Тостовий хліб з маком на левито мадре покроковий рецепт

1. Змішати все борошно, закваску і 150-170 г води до однорідності, накрити і залишити на 30-40 хвилин. ⠀ Через 30-40 хвилин вмішати по черзі сіль, цукор, масло, за необхідності внести воду. Вимісити до гладкості. ⠀ Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 3-4 години до збільшення в 1,5 рази. ⠀

2. Зробити ламінацію через 20 хвилин від початку бродіння, внести мак. Далі робити обминки з інтервалом 30-60 хвилин у міру розслаблення тесту. ⠀ Через 3-4 години: ⠀ Сформувати батоном і укласти в змазану маслом форму.

3. Накрити і залишити на ~2 години до збільшення в 2 рази. ⠀ Через 2 години: ⠀ Скропити водою і посипати маком (за бажанням). Випікати при 250°С з парою 10 хвилин, далі 30-35 хвилин при 200°С без пара.