Домашній цибульний хліб на дріжджах в духовці

Як приготувати смачний домашній цибульний хліб на дріжджах в духовці простий рецепт. Трохи нестандартний для мого блогу рецепт, але хоч іноді треба щось крім десертів готувати😅 Тому представляю вам шикарний рецепт домашнього хліба. М’який, ароматний, ідеальний варіант до супу.

Інгредієнти

– борошно пшеничне 300 гр.,
– борошно кукурудзяне (можна замінити на пшеничне) 30 гр.,
– сіль 1,5 ч. ложки,
– цукор 1,5 ч. ложки,
– дріжджі 5 гр.,
– вода 210 мл,
– 2 цибулини середнього розміру, – масло для смаження,
– спеції за смаком (у мене паприка + прованські трави)

Домашній цибульний хліб на дріжджах в духовці покроковий рецепт

1. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо зі спеціями до золотистого кольору. У теплу воду додаємо цукор і дріжджі, залишаємо на 10 хв. Тепер додаємо сіль, і муку.
2. Замішуємо тісто 5 хв. Тепер додаємо готовий цибулю і ще раз добре вимішуємо (тісто має бути трохи липким)
3. Залишаємо під плівкою на 2 години. Готове тісто формуємо і відправляємо в форму.
4. Даємо підійти ще 30 хв. Випікаємо 20 хвилин при 220 °С. Вниз духовки ставимо ємність з водою це дасть хрустку корочку..