Ламаджо вірменська піца тонка або коржик з мясним фаршем

Як смачно зробити Ламаджо вірменська піца тонка або коржик з м’ясним фаршем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Традиційним м’ясом для ламаджо є баранина , однак при бажанні ви можете замінити її, наприклад, яловичиною, тим більше деякі вважають що так навіть смачніше, але це справа смаку. Я люблю робити з яловичиною та свининою, так виходить ніжніше і соковитіше.

Інгредієнти

борошно – 550 р
мацоні – 200 мл
вода питна – 200 мл
сіль – 1 ч. л.

Для фаршу:
яловичина (м’якоть) – 500 г
свинина (м’якоть) – 600 р
цибулю середній – 2 шт.
часник – 4-5 зубчики
паста томатна – 2 ст. л.
свіжа кінза, базилік, кріп
сіль
перець чорний і червоний мелений
вода 1/2 ст
Червоний болгарський перець 2шт
Перець чилі 1 шт

Ламаджо вірменська піца тонка або коржик з м’ясним фаршем покроковий рецепт

1. спочатку Приготуємо фарш – свіже м’ясо, цибулю, болгарський перець і перець чілі, часник пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо томатну пасту, свіжу кинзу, базилік, сіль, чорний мелений перець, трохи води і все ретельно перемішуємо. Прибираємо в бік мариноваться.

2. Готуємо тісто – мацун, воду, сіль перемішуємо, просіваємо борошно і замішуємо тісто. Накриваємо рушником , даємо відпочити 30 хв. Тісто розділіть на шматочки, сформуйте з них кульки і розкачайте кожну в тонку лепешку.

3. Спочатку коржі викладіть на деко, потім тонко розподіліть начинку (так буде простіше, ніж переносити) і поставте в розігріту до 200 °С духовку. Коли тісто зарум’яниться, приблизно через 7-8 хв. значить ламаджо готовий!

4. Порада: відступайте приблизно 0,5-1 см від країв, коли змащуєте начинку, щоб сік не витікав на деко. Подавайте гарячими, окропивши лимонним соком і таном.

Відео рецепт 👇