Вермонтського французький хліб на опарі

Як зробити Вермонтського хліб французький на опарі рецепт простий. Це французька булка, яку печуть в пекарні Хамельмана при млині KAF в селищі Норвіч, в штаті Вермонт.

Інгредієнти

Опара:
10 г пшеничного закваски,
50 р пшеничного борошна в/с,
65 г води кімнат.темп.
Змішати, перекласти в контейнер і залишити на 12 год. (до активної фази бродіння)

Тісто:
вся опара,
270 г пшеничного борошна в/с,
30 г житнього обдирного борошна,
150+10 г води,
7 г солі.

Вермонтського французький хліб на опарі покроковий рецепт

1. З’єднати і ретельно вимісити (крюком не менше 10 хв) опару, 150 г води і обидва види борошна. Затягнути миску плівкою і залишити на 50-60 хв. В 10 г води (якщо туге тісто, то більше на 5-15 г) розчинити сіль. Внести в тісто. Вимісити гаком не менше 10 мин.
2. Перекласти тісто в контейнер. Залишити на 4 ч. Раз в годину робити розтягування-складання (я роблю вологим руками на вологому столі). Сформувати хліб, покласти в расстоечную кошик швом вгору, затягнути пакетом і залишити на 2-2,5 год (до збільшення удвічі).
3. Розігріти духовку на максимумі разом з закритим казаном протягом 30 хв. Перевернути кошик на пергамент. Надрізати хліб. Перенести в казан, закрыть.
4. Випікати: 20 хв. при 250 гр., 10 хв. при 210 гр., прибрати кришку і пекти 20 хв. при 150-160 гр. Або можна спекти на пекарському камені з тим же режимом (тільки в перші хвилини бажано пустити пар).