Пиріг галета рататуй

Вихідні, погана погода та осінні овочі – привід спекти пиріг галету Рататуй. Рецепт давнішній, зате багаторазово перевірений, але не обридлий. На всяк випадок, нагадаю для тих, хто ще не пік.

Інгредієнти

Для тесту:
200 р борошна
80 г рослинного масла
80 г пива
1/2 ч. л. солі

Для соусу:
1-2 солодких перцю
5 ст. л. оливкової олії
3-4 зубчики часнику
1-2 цибулини
3 свіжих помідора або 200 г протертих
2 гілочки чебрецю
2 гілочки петрушки
сіль, перець за смаком

Для начинки:
1 середній або 2 маленьких цукіні
1 середній або 2 миленьких тонких баклажана
4 помідора-вершки
дрібно нарізаний часник, оливки, пряні трави – за смаком
Сіль і перець

Пиріг галета рататуй покроковий рецепт

1. Почніть з соусу. Потім в оливковій олії дрібно нарізану цибулю з часником і чебрецем. Додайте нарізаний солодкий перець і тушкуйте 5 хвилин. ⠀ Додайте очищені і нарізані помідори, посоліть і поперчіть. Готуйте 10 хвилин, до загусання. Остудіть до кімнатної температури. ⠀ Поки готується соус, інші овочі наріжте скибочками 2-3 мм. ⠀
2. Увімкніть духовку на розігрів до 200С. ⠀ Змастіть баклажани оливковою олією, викладіть на застелене папером деко і запікайте по 7-10 хвилин з кожного боку. ⠀ Поки запікаються баклажани, замісіть тісто: у мисці змішайте масло, пиво, сіль і борошно. Замісіть м’яке тісто. Як тільки тісто зібралося в кулю, воно готове до використання. ⠀ На папері для випічки розкачайте тісто в коло товщиною 3-4 мм, Краї тіста шириною близько 2-х см зробіть тонше середини. ⠀
3. Розподіліть соус по тесту, не заходячи на краю. ⠀ Розкладіть, чергуючи, скибочки овочів так, щоб вони утворили спіраль від середини до країв тесту. ⠀ Посипте рубаним часником, зеленню, оливками, приправте сіллю і перцем. ⠀ Прикрийте начинку краями тіста. Перекладіть папір з галетой на деко і випікайте 35-45 хвилин при 180 С.