Слойки з сиром і зеленню з листкового тіста

Як зробити Слойки з сиром і зеленню з листкового тіста рецепт простий. Восени випічка особливо хороша. Вона створює в будинку затишок і збирає всю родину на кухні для душевних бесід і смачних чаювань.
Пропоную приготувати слойки, закрутити дріжджові булочки або такий варіант несолодких синабонов з вершковим сиром.

Інгредієнти

Листкове бездріжджове тісто 500г
Плавлений сир Viola 300г
Шпинат 50г
Зелений базилік (можна використовувати іншу улюблену зелень) кілька гілочок
Оливкова олія 2 стл
Помідори черрі кілька штук
1 жовток + 1 стл молока для змащення

Слойки з сиром і зеленню з листкового тіста покроковий рецепт

1. 1 варіант:
Тісто розкачати в пласт 25х35см, рівномірно нанести шар сиру, покласти бланшований шпинат або просто розморожений, без зайвої вологи. Згорнути рулет, нарізати «шайбочками» товщиною 1,5 див.
Покласти на деко зрізом вгору, в центр – половинки помідора черрі, змастити боки сумішшю жовтка і молока. Можна посипати будь-якими насінням і запекти в розігрітій до 200С духовці хвилин 15-20, до золотистої скоринки. До речі, ще одна перевага сиру Viola в тому, що він не розшаровується при високих температурах.

2. 2 варіант:
Тісто розкачати в пласт 25х35см, рівномірно нанести шар сиру, посипати подрібненою зеленню. Згорнути рулет, нарізати «шайбочками» товщиною 2-2,5 см. Покласти у форму зрізом вгору, змастити сумішшю жовтка і молока. Можна посипати будь-якими насінням і запекти в розігрітій до 200С духовці хвилин 20, до золотистої скоринки. На гарячі нанести ще порцію сиру і посипати зеленим базиликом.

3. Готово!

Відео рецепт 👇