Татарські пиріжки з цибулею і картоплею на кефірі в духовці

Як смачно зробити Татарські пиріжки з цибулею і картоплею на кефірі в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Традиційне татарська страва — печені пироги з цибулею і картоплею.
“Кәкре” – перекладається з татарської, як «криві». Назву свою ці пироги отримали з-за незвичайної манери защипування — збоку. Правда з часом вони стали защипываться як звичайні пиріжки зверху, а от назва їх не змінилося.
Рецепт приготування тіста у кожної господині свій. Та й міру використовують найпоширенішу – на-віч. Я пропоную вам спекти “кәкре” за моїм рецептом. Запевняю вас, смак і запах пиріжків у неймовірний. Спробувавши раз ви їх ніколи не забудете, тому що в тісто я додаю один секретний продукт😉, який робить їх просто дивовижними.

Інгредієнти

Кефір – 250мл
Сода-0,5 ч. л.
🥚 -1шт.
Рослинне масло -50г
Сіль -0,5 ч. л.
Цукор 1 ч. л
Томатна паста – 1 ч. л.
Борошно – скільки візьме грам 450

Начинка:
Картопля 🥔 6-8 шт.
Цибулю 🧅 — 1-2 шт.
Чорний перець мелений, сіль — за смаком.

Татарські пиріжки з цибулею і картоплею на кефірі в духовці покроковий рецепт

1. Гасимо соду в кефірі. Додаємо сіль, цукор, томатну пасту (той самий секретний інгредієнт 😉), яйце і рослинне масло і все добре перемішуємо. Підсипаючи борошно, замішуємо м’яке, еластичне тісто. Даємо йому 30 хвилин відпочити. А в цей час готуємо начинку.

2. Картопля цибуля почистимо. Наріжемо дрібними кубиками. І додавши сіль, перець перемішаємо. (Якщо у вас є засушений кріп, можна додати трохи).
3. Відпочилі тісто ділимо на рівні частини, скачуємо їх у кульки. Кожен кульку розкочуємо качалкою, викладаємо на одну половину начинку і накривши другий защипуємо збоку “кәкре”.

4. У нас виходить “кривий” пиріжок. Ставимо на розігрів духовку. Викладаємо на деко “кәкре” і випікаємо при 180°С 40 хвилин. Подаємо рясно полив розтопленим маслом. У давнину їх подавали з катыком або молоком.