Закусочні пиріжки на тонкому бездрожжевом пісному тесті

Як зробити Закусочні пиріжки на тонкому бездрожжевом пісному тесті рецепт простий. Готуються просто і швидко. Тісто в пиріжках хрустке, шарувате, смачне і в них дуже багато начинки. У мене м’ясна, але можливі різні варіанти: картопляне пюре+ смажену цибулю, картопляне пюре+ гриби, тушкована капуста, сир, риба+рис, печінка+цибуля…

Інгредієнти

На 10 невеликих пиріжків

Тісто:
Борошно 200 г
Масло рослинне 65 р
Вода окріп 100 р
Сіль 3 г

Начинка:
М’ясо відварне 350 г (будь-яке)
Цибуля 1 шт
Сіль,перець за смаком
М’ясо (будь-яке) відварити, пропустити через м’ясорубку, змішати з обсмаженою цибулею, посолити, поперчити за смаком. При необхідності додати трохи бульйону для соковитості.

Закусочні пиріжки на тонкому бездрожжевом пісному тесті покроковий рецепт

1. В невеликому ковшике воду довести до кипіння, розчинити сіль. У просіяне борошно влити рослинне масло, додати гарячу воду.

2. Перемішати ложкою, як тільки тісто охолоне, вимісити на столі до гладкості і еластичності. Готове тісто м’яке і дуже пластичне, його можна розтягнути до тонкого руками.

3. Тісто покласти в п/е пакет, залишити на 30 хвилин на столі при кімнатній температурі. Готове тісто розділити на 10 рівних частей.

4. Кожну підкотити в гладкий кульку. По черзі розкачати кожну частину в коло d 18 см, зробити надріз ,викласти ~ 1 ст. л. начинки, і від розрізаного краї загорнути начинку в тісто у вигляді конуса/ кульочка, вільні краю знизу защипнути. Викласти заготовки на деко, застелене папером для выпечки.

5. Випікати при t 200 гр близько 30 хвилин до легкого зарум’янювання. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки. Н. S. Через 5-6 хвилин після початку випічки деякі пиріжки в духовці злегка нахилилися на бік, поки тісто ще сире, я їх вирівняла ) На фото у мене полуторна норма 15 пирожков.