Французький пиріг Кіш з зеленою цибулею і яйцем

Французький пиріг Кіш з зеленою цибулею і яйцем простий рецепт 🥚 Я обожнюю французькі киши – відкриття пироги з пісочного тіста, а ще я дуже люблю пиріжки з зеленою цибулею і яйцем. У цьому рецепті я об’єднала французький кіш з улюбленою начинкою з дитинства. Вийшло чудово. Спробуйте!

Інгредієнти

ПІСОЧНЕ ТІСТО
▫️100 гр борошна
▫️⅓ ч. л. солі
▫️⅛ ч. л. цукру
▫️60 гр вершкового масла
▫️1 ст. л. оливкової олії
▫️2 ст. л. холодної води
Інгредієнти на форму 17х3,5 см, піде все

НАЧИНКА
▫️120 гр зеленої цибулі
▫️3 ст. л. (180 гр) сметани
▫️1 сире яйце
▫️2 варених яйця
▫️Сіль, перець

Французький пиріг Кіш з зеленою цибулею і яйцем покроковий рецепт

1. ПІСОЧНЕ ТІСТО.
Розтираємо пальцями всі інгредієнти, крім води, до дрібної крихти. Додаємо воду, перемішуємо. Викладаємо на робочу поверхню і розтираємо підставою долоні від себе до повного об’єднання інгредієнтів. Загортаємо і прибираємо в холодильник до повного охолодження масла.

Розминаємо тісто руками, щоб воно стало більш податливим. Розкачуємо, переносимо на скалці у форму, притискаємо до бортів форми. Зверху укладаємо фольгу, притискаємо, всипаємо груз.

2. Випікаємо в два етапи при t 190-200°C. ~ 10 хвилин з вантажем, поки не схопляться бортики. ~ 5 хвилин без вантажу, поки не пропечеться дно основы.

3. НАЧИНКА.
Нарізаємо цибулю. Натираємо варені яйця. Змішуємо сметану, сире яйце, сіль і перець. Домішуємо зелений лук і натерті яйця. Викладаємо начинку на основу і випікаємо 20-25 хвилин при t 190-200°C. Вона злегка підніметься і подрумянится.

Відео рецепт 👇