100 річний турецький хліб без замісу

Як смачно зробити 100 річний турецький хліб без замісу простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

200 мл гаряча вода
200 мл тепла води
7 г сухих дріжджів
480 г борошна
1 чайна ложка солі

Для змазування:
1,5 столові ложки борошна (40 г)
20 мл холодної води
50 мл кип’яченої води
Яєчний жовток

100 річний турецький хліб без замісу покроковий рецепт

1. У мисці змішати гарячу воду і дріжджі. Додати 120 г борошна. Добре перемішати. Накрити рушником і залишити на 20 хвилин. 20 хвилин потому. Добре перемішати. Додати 200 мл теплої води, 360 г борошна і сіль .Перемішуйте, поки не залишиться грудочок борошна. Накрити і залишити ще на 20 минут.

2. 20 хвилин. Стіл присипати борошном і викласти тісто і розділити на 2 рівні частини. Сформувати потрібну форму. Викладіть тісто на деко, застелений пекарської папером. Почекаємо ще хвилин 20. У мисці змішати 1,5 столові ложки борошна і 20 мл холодної воды.

3. Перемішати. Додати 50 мл кип’яченої води і яєчний жовток. Добре перемішати. Готовою сумішшю змастимо хліб. Надайте йому форму кінчиками пальцев.

4. Посипати кунжутом. Випікати в розігрітій до 180°С духовці 35 хвилин. Поставте миску з водою на дно духовки, щоб наш хліб залишався м’яким, як бавовна. Після приготування дайте трохи остыть.

Відео рецепт 👇