Трикутники пиріжки з яловичиною на сметані

Як смачно зробити Трикутники пиріжки з яловичиною на сметані простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Трикутники з яловичиною (можна готувати з куркою, випікаються на 15 хвилин швидше)

Інгредієнти

Для начинки:
• 500-600 гр яловичини
• 2 середніх картоплини 🥔
• 2 цибулини
• 50 гр злив.масла або яловичий бульйон
• сіль/перець🧂

Для тіста:
⁃ 300 гр розм’якшеного вершкового масла
⁃500 гр сметани
⁃ 2 ч. л. солі
⁃ 4 ч. л. цукру
⁃ 4-5 склянок борошна
⁃ Сода 1/3 ч. л

Трикутники пиріжки з яловичиною на сметані покроковий рецепт

1. Для начинки:
Яловичину, картоплю, цибулю – дрібно нарізати кубиками, додати сіль і спеції за смаком, прибираємо в холодильник настоюватися, поки робимо тісто. Не додаємо Масло 🙅🏻♀️

2. Змішати розм’якшене вершкове масло, сметану, цукор і сіль. ⠀ Додати борошно з содою і вимісити тісто, не прилипающее до рук, не туге ( спочатку додаємо 4 склянки борошна, якщо липне, то ще півсклянки). ⠀ Скатати тісто в ковбаску і розділити на кульки приблизно 5-7 см в діаметрі, як маленькі мандаринки. Включити духовку на 200гр. ⠀ Розкачати кульки в круглі коржі, товщиною приблизно 3 мм, викласти 2-3 ст. л начинки. ⠀
3. Защипнути краю, щоб за формою вийшов трикутник, в серединці залишаємо отвір. Розкласти эчпочмаки на деку, застеленому пергаментом. У відкриту частину трикутника кладемо по невеликому шматочку вершкового масла. ⠀
4. Змастити трикутники льезоном: збиваємо пензликом 1 яйце, 2 ст. л рослинного масла, 2 ст. л молока (для рум’яної скоринки).

5. Ставимо в розігріту духовку на 35-40 хвилин, (якщо з куркою, то на 20-25) потім відкриваємо і наливаємо в кожен отвір по 1 ст. л. бульйону для соковитості (можна і без нього), і ставимо ще на 10 хвилин, до рум’яної скоринки 🔥

Відео рецепт 👇